Η Λυρική αγανάκτησε με τους καταληψίες της

Την αγανάκτησή τους εκφράζουν τόσο η διοίκηση όσο και οι εργαζόμενοι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τη «συνεχιζόμενη από 30/1 κατάληψη του Θεάτρου «Ολύμπια», από στοιχεία ξένα προς την ΕΛΣ», όπως τονίζουν στη χθεσινή ανακοίνωσή τους. Το Σάββατο έχει προγραμματιστεί η πρεμιέρα της «Ζιζέλ» από το μπαλέτο της ΕΛΣ, παράσταση που κινδυνεύει να αναβληθεί.

«Οι αποκαλούμενοι «Ελεύθεροι Καλλιτέχνες» ανεύθυνα και ανώνυμα καταπατούν την ελευθερία του καλλιτεχνικού και διοικητικού προσωπικού της ΕΛΣ, στην εργασία και στην καλλιτεχνική δημιουργία. Η επιλογή της υπομονής, αναμονής και ανοχής έγινε μέχρι στιγμής με γνώμονα την αποφυγή εντάσεως και προστασίας της ακεραιότητας του χώρου, και λόγω της παρουσίας μεταξύ των καταληψιών κάποιων καλλιτεχνών που δεν ανήκουν στο δυναμικό της ΕΛΣ», τονίζουν.

«Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι παρακολουθούν στενά την κατάσταση και ζητούν την κατανόηση του κοινού για οποιαδήποτε αρνητική συνέπεια προκύπτει στην εκπλήρωση του προγράμματος καθώς επίσης και στην έλλειψη δυνατότητας τηλεφωνικής επικοινωνίας με το θέατρο».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 05/02/2009
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: