ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ: Εκφράζουν την ανησυχία τους

«Ως εργαζόμενοι της ΕΛΣ καθημερινά αγωνιζόμαστε, σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, να διατηρήσουμε το θέατρο ανοιχτό στο ευρύ κοινό, διαφυλάσσοντας τον εθνικό χαρακτήρα του. Ανησυχούμε για την πορεία που παίρνει η τέχνη στη χώρα μας και αντιμαχόμαστε τις πολιτικές που έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην καλλιτεχνική δημιουργία». Τα παραπάνω τονίζονται σε χτεσινή κοινή ανακοίνωση έξι σωματείων εργαζομένων στην Εθνική Λυρική Σκηνή (Χορωδών, Χορευτών, Πρωταγωνιστών, Συντελεστών Εργαζομένων, Τεχνικού – Βοηθητικού και λοιπού Προσωπικού και Διοικητικών Υπαλλήλων), σχετικά με τη συνεχιζόμενη κατάληψη του λυρικού θεάτρου, υπογραμμίζοντας πως «η θέση των εργαζομένων της ΕΛΣ εκφράζεται μόνο μέσω των σωματείων της».

Τα ΔΣ των σωματείων της ΕΛΣ αναφέρουν ότι «από τις 30/01/2009 η Εθνική Λυρική Σκηνή τελεί υπό κατάληψη από «ελεύθερους καλλιτέχνες» και «όχι μόνο»» και δηλώνουν: «Θεωρούμε, όμως, πως η κατάληψη της ΕΛΣ από τους «ελεύθερους λυρικούς», χωρίς συγκεκριμένα αιτήματα και διεκδικητικό πλαίσιο, βοηθάει τον κρατικό μηχανισμό να εντείνει την καταστολή. Ποιους τελικά εξυπηρετεί η κατάληψη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής; Ζητάμε από τους καταληψίες την άμεση λήξη της κατάληψης και την αποχώρησή τους από το χώρο έκφρασης και εργασίας μας. Τέλος, ζητάμε από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς να πάρουν θέση και να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν».

Η κατάσταση που επικρατεί είχε ως αποτέλεσμα η διεύθυνση της Λυρικής ν’ ανακοινώσει την αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα πρεμιέρας του μπαλέτου «Ζιζέλ», καθώς και των παραστάσεων για τις 8 και 10/2. Οι κάτοχοι εισιτηρίων μπορούν να επικοινωνούν με το ταμείο της ΕΛΣ στο «Ακροπόλ» (τηλ. 210. 3643.700, 210.3608.666) για αλλαγή της ημερομηνίας του εισιτηρίου ή την εξαργύρωσή του.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: