Με Χέντελ το Φεστιβάλ Οπερας της Αρχαίας Κορίνθου

  • Μια συναυλία αφιέρωμα στον συνθέτη επ΄ ευκαιρία της εφετινής επετείου των 250 χρόνων από τον θάνατό του περιλαμβάνει η εφετινή διοργάνωση

Η διακεκριμένη στο εξωτερικό μεσόφωνος Μαίρη Ελεν Νέζη είναι η υπεύθυνη του Φεστιβάλ Οπερας Αρχαίας Κορίνθου

// <![CDATA[
rnd = Math.floor(Math.random()*900000)+100;
now = parseInt((new Date()).getTime());
burst="?"+rnd+":?";
document.write("»);
document.write(«»);
// ]]>

Μία μόνο συναυλία περιλαμβάνει το εφετινό Φεστιβάλ Οπερας της Αρχαίας Κορίνθου. Ωστόσο πρόκειται για μια εκδήλωση αρκούντως ενδιαφέρουσα για λόγους περισσότερους του ενός: το πρόγραμμα είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στον Χέντελ επ΄ ευκαιρία της εφετινής, διεθνούς επετείου των 250 χρόνων από τον θάνατό του, ενώ περιλαμβάνει άριες από όπερες του συνθέτη με θέματα εμπνευσμένα από την Αρχαία Ελλάδα και την Αρχαία Ρώμη. Σε ό,τι αφορά τους ερμηνευτές, πρόκειται για ό,τι εκλεκτότερο διαθέτει η χώρα μας στον χώρο του μπαρόκ ρεπερτορίου: τον αρχιμουσικό Γιώργο Πέτρου, ο οποίος διευθύνει την Ορχήστρα Πατρών σε όργανα εποχής, τη μεσόφωνο Μαίρη Ελεν Νέζη και την υψίφωνο Μυρσίνη Μαργαρίτη.

«Μιλώντας γενικά θα έλεγα πως πρόκειται για μια συναυλία η οποία κατά κάποιον τρόπο έρχεται να καλύψει ένα κενό» λέει η Μαίρη Ελεν Νέζη, η οποία είναι και η υπεύθυνη του Φεστιβάλ. Η ίδια εξηγεί: «Διεθνώς διοργανώθηκαν πάρα πολλές εκδηλώσεις για την εφετινή επέτειο Χέντελ. Στη χώρα μας ωστόσο το γεγονός δεν “ακούστηκε” ιδιαιτέρως. Ελάχιστα είναι τα πράγματα που έγιναν…».

Στη συνέχεια η Μαίρη Ελεν Νέζη αναφέρεται στη θερμότατη, όπως τη χαρακτηρίζει, ανταπόκριση την οποία γνωρίζει το Φεστιβάλ: «Κατ΄ αρχάς υπάρχει ενδιαφέρον ακόμη και από το εξωτερικό. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι οι οποίοι επικοινωνούν μαζί μας, παρακολουθούν τη διοργάνωση στην εξέλιξή της στον χρόνο και δίνουν το παρών στις εκδηλώσεις μας. Είναι κατά κανόνα άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να συνδυάσουν διακοπέςστην ευρύτερη περιοχή με την παρακολούθηση υψηλού επιπέδου εκδηλώσεων. Αυτό όμως που μας συγκινεί ιδιαιτέρως είναι η ανταπόκριση του ντόπιου πληθυσμού. Ανθρωποι οι οποίοι είναι φανερό ότι δεν έχουν καμία προηγούμενη επαφή με το είδοςέρχονται και κυριολεκτικά παρακολουθούν μαγεμένοι. Στο πλαίσιο αυτόμου αρέσει να πιστεύω ότι το φεστιβάλ μας έχει και μια εκπαιδευτική διάσταση. Συχνά, ιδιαιτέρως το καλοκαίρι, “εκτός των τειχών” διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις χωρίς καμία συνοχή και, τολμώ να πω, χαμηλής ποιότητας μόνο και μόνο για να πούμε ότι κάναμε κάτι. Ε, αυτό ο κόσμος το καταλαβαίνει και δεν του αρέσει…».

Κορίνθια και η ίδια, η Μαίρη Ελεν Νέζη έχει όνειρα για το Φεστιβάλ. «Θα ήθελα να έχουμε τη δυνατότητα να διοργανώνουμε δύο παραγωγές όπερας και μίαδύο συναυλίες στον αρχαιολογικό χώρο» λέει και συνεχίζει: «Αν τρέξουμε λίγο περισσότερο, πιστεύω πως έχουμε τη δυνατότητα να τα καταφέρουμε…».

Η συναυλία-αφιέρωμα στον Χέντελ, η οποία διοργανώνεται από τη Νομαρχία Κορινθίας και το Λυσίππειο Πνευματικό Κέντρο, θα δοθεί το Σάββατο 18 Ιουλίου στην Αρχαία Κόρινθο. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Ωρα έναρξης: 21.00.

  • IΣΜΑ Μ. ΤΟΥΛΆΤΟΥ | ΤΟ ΒΗΜΑ, Τρίτη 14 Ιουλίου 2009
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: