Προσωρινή λύση στο αδιέξοδο της Λυρικής

Μέσα στην πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η Εθνική Λυρική Σκηνή με την αύξηση του οικονομικού της ελλείμματος στο ύψος του ποσού των 10.000.000 ευρώ περίπου και με την ταυτόχρονη παραίτηση του προέδρου της κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλου, εμφανίστηκε μια πρώτη θετική ενέργεια από το ΥΠΠΟ.

Ύστερα από προσωπική πρωτοβουλία του αντιπροέδρου του Δ. Σ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Αθανασίου Θεοδωρόπουλου το ΥΠΠΟ ανακοίνωσε την έκτακτη επιχορήγηση ποσού 2.000.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΕΛΣ Οδυσσέας Κυριακόπουλος, υπέβαλε πριν δύο εβδομάδες την παραίτησή του στον Υπουργό Πολιτισμού, επικαλούμενος τα δισβάσταχτα οικονομικά χρέη του Οργανισμού. Ο κ. Κυριακόπουλος επεσήμανε μάλιστα πως οι ελλειπείς προσπάθειες της Πολιτείας για περιορισμό του ελλείμματος τον κατέστησαν ασυνεπή στις υποχρεώσεις της ΕΛΣ προς τρίτους, με αποτέλεσμα να κιδυνεύει ακόμη και το ποινικό του μητρώο.

Μετά την παραίτηση του κ. Κυριακόπουλου το ΥΠΠΟ απήντησε ότι «λόγω ευαισθησίας για την προεκλογική περίοδο, δεν πρόκειται να προβεί σε διορισμό νέου προέδρου τού Δ.Σ μέχρι την ημερομηνία τέλεσης των εκλογών». Ενώ όσον αφορά στο οικονομικό αδιέξοδο του Οργανισμού υποστήριξε ότι «οι τρέχουσες δαπάνες εξυπηρετούνται κανονικά και δεν επηρεάζονται από την παραίτηση του προέδρου. Εχει ήδη κινηθεί η διαδικασία για να πιστωθεί το ποσόν του 1 εκατ. ευρώ την επόμενη εβδομάδα».

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, ευρισκόμενη σε δεινή οικονομική κατάσταση και περιμένοντας να λάβει την τελευταία δόση της τακτικής επιχορήγησης στα μέσα του μηνός Οκτωβρίου, έλαβε μέσα στον μήνα Σεπτέμβρη το ποσό των 2.000.000 ευρώ που τουλάχιστον εξασφαλίζει την πληρωμή της τρέχουσας μισθοδοσίας. Πρόσφατα το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχτισε το νέο υπερσύγχρονο κτίριο της Λυρικής και της Βιβλιοθήκης στο Πάρκο στο Δέλτα Φαλήρου. [enet.gr, 17:14 Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009]

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: