Στους δρόμους οι αρχαιολόγοι και οι εργαζόμενοι στην Εθνική Λυρική Σκηνή

  • Ζητούν λύση στα προβλήματα

Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιούν σήμερα το πρωί (10:00)  οι έκτακτοι αρχαιολόγοι του υπουργείου Πολιτισμού. Συγκέντρωση έξω το Θέατρο Ολύμπια και πορεία προς το ΥΠΠΟ θα πραγματοποιήσουν την ίδια ώρα τα σωματεία των εργαζομένων στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Οι αρχαιολόγοι ζητούν την άμεση εξαίρεσή τους από τις περιοριστικές διατάξεις του Π.Δ. 164/2004 (24μηνο) καθώς, όπως υποστηρίζουν, αποτελεί ακύρωση επαγγελματικού δικαιώματος.

Επίσης, ζητούν την εφαρμογή της εργασιακής νομοθεσίας με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πληρωμή των μισθών όσων εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις (ασφαλιστικά μέτρα), και την άμεση πλήρωση των οργανογραμμάτων των Υπηρεσιών και τη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (επιστημονικό, τεχνικό, εργατοτεχνικό, φυλακτικό) «με διαφανείς διαδικασίες και αντικειμενικά κριτήρια».

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι στην ΕΛΣ (χορωδοί, χορευτές, ηθοποιοί, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι) ζητούν να δοθεί λύση στο οικονομικό και διοικητικό αδιέξοδο της Λυρικής.

Τα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΛΣ είναι τεράστια. Τα χρέη της αγγίζουν τα 10 εκατ. ευρώ, ενώ άγνωστο παραμένει το μέλλον του προέδρου της, Οδυσσέα Κυριακόπουλου, ο οποίος είχε υποβάλλει την παραίτησή του στην προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΠΟ.

  • ΤΟ ΒΗΜΑ, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009  [ 09:21 ]
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: