Νέο διοικητικό συμβούλιο για την εξυγίανση της Λυρικής

  • Πρότυπος οργανισμός έως το 2015

Τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Πολιτισμού. Παράλληλα, δημιουργείται και ομάδα ανασυγκρότητησς της ΕΛΣ, η οποία μαζί με το νέο ΔΣ θα προχωρήσει σε ορθολογική αντιμετώπιση των προβλημάτων της πρώτης λυρικής σκηνής της χώρας, προκειμένου να εξυγιανθεί.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο μετέτουν οι Νίκος Μουρκογιάννης, οικονομολόγος (πρόεδρος), Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος, νομικός (αντιπρόεδρος), Νίκος Πετρόπουλος, σκηνογράφος (μέλος), Χρήστος Ζερμπίνος, συνθέτης (μέλος, εκπρόσωπος Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών), Θεόδωρος Μαυρομάτης, μουσικός (μέλος, εκπρόσωπος Ορχήστρας Λυρικής Σκηνής).

Το ΔΣ θα δημιουργήσει ομάδα ανασυγκρότησης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υπό την προεδρία του Νίκου Μουρκογιάννη, με τη συμμετοχή των Νίκου Πετρόπουλου, Πάνου Λαζαράτου (νομικού) και Βενετσάνου Ρογκάκου.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος έχει δώσει εντολή στο Διοικητικό Συμβούλιο και στην επιτροπή να προχωρήσουν σε ορθολογική αντιμετώπιση των προβλημάτων της Λυρικής Σκηνής, προκειμένου να εξυγιανθεί, να εισηγηθούν σχέδιο ριζικής ανασυγκρότησης και να σχεδιάσουν τη Λυρική Σκηνή του 2015, ώστε να αποτελεί πρότυπο δημόσιου καλλιτεχνικού οργανισμού, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Επίσης, προστίθεται: «Είναι σαφές ότι με το νέο ΔΣ και την ομάδα ανασυγκρότησης επιχειρείται μια σύνθεση τόσο μελών με το τεχνοκρατικό προφίλ που απαιτείται σε αυτή τη φάση της Λυρικής Σκηνής, όσο και μελών με καταξιωμένη διεθνούς απήχησης καλλιτεχνική δράση και μεγάλη εμπειρία στο λυρικό θέατρο. Καθοριστική για την αποστολή του ΔΣ και της ομάδας ανασυγκρότησης, θα είναι η συμβολή του νέου προέδρου κ. Νίκου Μουρκογιάννη, ο οποίος είναι διεθνούς φήμης ειδικός σε θέματα Στρατηγικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: