Η όπερα του Verdi «La Traviata» στο Μουσείο Μπενάκη

  • Την Τρίτη και Πέμπτη 22 Ιουλίου στις 21.00.
  • Η ομάδα Oper(O), αποτελούμενη από νέους καταξιωμένους λυρικούς τραγουδιστές, σε συνεργασία με μουσικούς, χορογράφους και εικαστικούς καλλιτέχνες, ανεβάζει τη γνωστή όπερα του Verdi στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη της οδού Πειραιώς.

Πρόκειται για ένα τολμηρό, μουσικό – θεατρικό – εικαστικό γεγονός υψηλών καλλιτεχνικών απαιτήσεων. Ένα μικρό σχήμα από δέκα λυρικούς τραγουδιστές επιχειρεί μια νέα δραματουργική προσέγγιση του έργου. Τρεις τραγουδιστές ερμηνεύουν τους κύριους ρόλους, ενώ οι υπόλοιποι αποτελούν τον χορό, ο οποίος αφηγείται, σχολιάζει, χορεύει και κινεί με αυτόν τον τρόπο τα νήματα της παράστασης.

Πρωταγωνιστές και χορός ενορχηστρώνονται κινησιολογικά για να δράσουν, αλλά και να αποτελέσουν συγχρόνως τμήμα του σκηνικού της παράστασης. Ανάλογο, και επικουρικό ρόλο με τον χορό, ασφαλώς περισσότερο στατικό, με έμφαση στα σχόλια και σε υπαινιγμούς, θα παίξει μια βιντεοπροβολή σε μεγάλη οθόνη καθ’ όλη τη διάρκεια του θεάματος.

Το όραμα της ομάδας Oper(O) είναι να ξεπερασθούν οι προκαταλήψεις που παραδοσιακά περιχαρακώνουν την Όπερα. Γι’ αυτό και στράφηκε για τις παραστάσεις της σε κοινόχρηστους χώρους, δρόμους, πλατείες, παραδοσιακά μνημεία, με ελάχιστα σκηνικά μέσα και μικρές ομάδες καλλιτεχνών. Μακριά από την προχειρότητα, τον εκχυδαϊσμό, και την επιφανειακή προσέγγιση, η Όπερα συναντά έτσι ένα μεγάλο κοινό, καινούργιο, με μόνα εφόδια το ταλέντο και τη μαγεία της τέχνης.

Οι καλλιτέχνες της Oper(O), επιθυμώντας να διατηρήσουν τον χαρακτήρα των παραστάσεων δρόμου, σας προσκαλούν σε μια παράσταση «traviata», «παραστρατημένη» και απελευθερωμένη από συμβάσεις και αυστηρά δραματουργικά πρότυπα. Συμμετέχουν μουσικοί από την ορχήστρα ΑΣΟΝ, υπό τη διεύθυνση του Παύλου Σεργίου. Στο πιάνο ο Πάνος Λουμάκης.

  • Η Amstel θα προσφέρει δωρεάν στους θεατές παγωμένη μπύρα.
  • Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ
  • Προπώληση εισιτηρίων/ Πληροφορίες: 210-3453111
  • Για περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα Oper(O) στο http://www.myspace.com/operoteam

http://www.kathimerini.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: