ΠΑΜΕ: Καταγγέλλει τις αντεργατικές μεθοδεύσεις στη Λυρική Σκηνή

Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Τις αντεργατικές μεθοδεύσεις στην Εθνική Λυρική Σκηνή καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ. «Καταγγέλλουμε», αναφέρει, «τον πρόεδρο της Λυρικής Σκηνής, κ. Μουρκογιάννη, ο οποίος μη αντέχοντας τη διεκδικητική στάση των εργαζομένων στη Λυρική Σκηνή και ιδιαίτερα του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Χορωδών, αποφάσισε να τιμωρήσει τους εργαζόμενους με πρόστιμο 2 ημερομίσθια και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με πρόστιμο 6 μεροκάματα. Οι εργαζόμενοι έκαναν το «παράπτωμα» και τόλμησαν να συγκεντρωθούν για να ενημερωθούν για τη μη τήρηση της υπόσχεσης της διοίκησης να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι της χορωδίας του «Ακροπόλ» στην καλοκαιρινή παράσταση. Με πρόφαση την καθυστέρηση να παρουσιαστούν στην πρόβα μερικά λεπτά της ώρας, τους επιβλήθηκαν ξεδιάντροπα οι ποινές στέρησης των ημερομισθίων τους.

Η διοίκηση της Λυρικής επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, ποινικοποιώντας ακόμη και τις ενημερωτικές συγκεντρώσεις, γιατί θέλει χωρίς αντιδράσεις να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, της παράδοσης – ιδιωτικοποίησης της Λυρικής Σκηνής. Η ευθύνη για την απαράδεκτη αυτή απόφαση βρίσκεται στον υπουργό Πολιτισμού. κ. Γερουλάνο, ο οποίος αγνόησε τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων, του σωματείου τους και άλλων μαζικών φορέων, στερώντας από τους εργαζόμενους το ημερομίσθιο που καλύπτει βασικές ανάγκες, την τροφή των παιδιών τους, το ενοίκιο του σπιτιού τους κλπ. Επίσης, για άλλη μια φορά η διοίκηση καθυστερεί να εξοφλήσει τους εργαζόμενους και να καταβάλει τις υπερωρίες. Η μείωση της χρηματοδότησης από το υπουργείο Πολιτισμού, οι απολύσεις εργαζομένων, το κλείσιμο του «Ακροπόλ», οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, είναι μέρος του σχεδιασμού που έχει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να παραδώσει τη Λυρική Σκηνή στο Ιδρυμα Νιάρχου χωρίς τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους».

Το ΠΑΜΕ απαιτεί: «Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι. Να σταματήσει η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Να δοθούν άμεσα στους εργαζόμενους τα παρακρατηθέντα ημερομίσθια. Να μην παραδοθεί στους ιδιώτες η Λυρική Σκηνή». [ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, Σάββατο 9 Οχτώβρη 2010]

  • Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής τι λέει επ’ αυτού;;;
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: