Κυβερνητική πολιτική εναντίον Λυρικής Σκηνής

«Η διοίκηση της ΕΛΣ εφαρμόζει την πολιτική ΠΑΣΟΚ και ΕΕ», τονίζουν τα σωματεία. Στη φωτογραφία ο πρόεδρος της ΕΛΣ Νίκος Μουρκογιάννης με τον υπουργό Πολιτισμού

«Η διοίκηση της ΕΛΣ δεν κάνει τίποτα άλλο από το να εφαρμόζει την πολιτική της «σοσιαληστρικής» κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ» τονίζει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Τραγουδιστών Μελοδράματος Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με αφορμή όσα συμβαίνουν στην ΕΛΣ. Την ανακοίνωση συνυπογράφουν: Σωματείο Τεχνικού – Βοηθητικού και λοιπού προσωπικού ΕΛΣ, Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, Ενωση Τραγουδιστών Ελλάδας, Σωματείο Ελλήνων Τεχνικών Θεάτρου.

Οπως αναφέρεται, «ο πρόεδρος της ΕΛΣ, κ. Μουρκογιάννης, απαξιώνοντας για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους, δεν παραβρέθηκε σε συνάντηση που ο ίδιος είχε ζητήσει. Θύμα του αυτή τη φορά το σωματείο τεχνικών του θεάτρου, που βλέπει συνεχώς να απολύονται εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, πολλοί από τους οποίους εργάζονται πολλά χρόνια στην ΕΛΣ, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η διοίκηση αρκέστηκε να παραδεχθεί εγγράφως πως την ευθύνη για τις απολύσεις έχει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον πρόσφατο νόμο Ραγκούση και φυσικά δε δεσμεύθηκε για τίποτα, ενώ παράλληλα συνιστά στους εργαζόμενους «υπευθυνότητα» και κινδυνολογεί για τυχόν συνέπειες από ενδεχόμενες κινητοποιήσεις. Εν ολίγοις να σκύψουν το κεφάλι και να αποδεχθούν τη μοίρα που τους επιφυλάσσει το πολιτικό προσωπικό της πλουτοκρατίας, που αξιοποιεί την κρίση για να αφαιρέσει όποια δικαιώματα έχουν απομείνει στους εργαζόμενους, ακόμα και το δικαίωμα στην εργασία».

Τονίζεται πως η διοίκηση της ΕΛΣ, εφαρμόζοντας την πολιτική ΠΑΣΟΚ και ΕΕ: «Μειώνει τους μισθούς, καταργώντας επί της ουσίας και την ίδια την επιχειρησιακή σύμβαση, ήδη η μείωση των αποδοχών των εργαζομένων φτάνει έως και 30%. Κλείνει σκηνές («Ακροπόλ») και στέλνει στην ανεργία πάνω από 100 εργαζόμενους. Συρρικνώνει το προσωπικό, απολύοντας εργαζόμενους που δουλεύουν στη Λυρική πολλά χρόνια με συνεχόμενες συμβάσεις. Φασιστικά ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση, επιβάλλοντας πειθαρχικές ποινές με κατασκευασμένες κατηγορίες».

«Στο βάθος υπάρχει η παράδοση της Λυρικής στο Ιδρυμα Στ. Νιάρχος. Απέναντι σε αυτή την επίθεση που δεχόμαστε η απάντηση είναι γενικός ξεσηκωμός. Να αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων και να ανατραπεί η πολιτική που επιβάλλουν στο λαό μας, αλλά και στους λαούς όλης της ΕΕ τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Για μία άλλη ανάπτυξη σε όφελος των εργαζομένων. Απαιτούμε: Καμία απόλυση. Επαναπρόσληψη των απολυθέντων. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, ανανέωση όλων των συμβάσεων και μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου. Να παρθούν πίσω οι ποινές. Οχι στις μειώσεις των μισθών και στη μη τήρηση των ΣΣΕ. Να ανοίξουν και άλλες σκηνές για να διαδίδεται πλατιά το έργο της ΕΛΣ. Οχι στην εκχώρηση στο Ιδρυμα Στ. Νιάρχος». [ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, Σάββατο 15 Γενάρη 2011]

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: