Να γιατί τον πήρε η Λυρική

  • ΑΛΜΑΤΩΔΗΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΟΔΟΣ ΜΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ

Αφοσίωση, καλή συνεργασία με το προσωπικό, ευσυνειδησία, αγάπη και εντιμότητα. Αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας για τη διοίκηση ενός κρατικού οργανισμού και όχι οι μαγικές ικανότητες, σύμφωνα με τον – πρώην πια- καλλιτεχνικό διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ), Μύρωνα Μιχαηλίδη.

Ο Μύρων Μιχαηλίδης διαβεβαίωσε ότι θα προσφέρει τη βοήθειά του στο νέο διευθυντή της ΚΟΘ

Ο Μύρων Μιχαηλίδης διαβεβαίωσε ότι θα προσφέρει τη βοήθειά του στο νέο διευθυντή της ΚΟΘ Υστερα από μια πορεία 6,5 χρόνων, αποχαιρέτησε χθες την ΚΟΘ, για να αναλάβει καθήκοντα καλλιτεχνικού διευθυντή στην Εθνική Λυρική Σκηνή. «Η μέρα ανήκει στην ΚΟΘ», είπε ιδιαίτερα συγκινημένος. Γι’ αυτό και δεν δέχτηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για την ΕΛΣ και απαρίθμησε τα πεπραγμένα του στην ΚΟΘ. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι το διευθυντικό κενό στην ορχήστρα θα είναι μικρό και διαβεβαίωσε ότι θα προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια του ζητηθεί στο νέο διευθυντή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Μ. Μιχαηλίδης, επί των ημερών του η ΚΟΘ παρουσίασε αύξηση εισιτηρίων από 3.043 το 2004, σε 11.474 το 2007 και 24.162 το 2009, και αύξηση εσόδων από 45.498,41 ευρώ το 2004 σε 134.783,01 ευρώ το 2007 και 177.614,46 ευρώ το 2009. Και δεν προσμετρώνται τα ελευθέρας σε μαθητές ωδείων, κοινωνικές ομάδες και συναυλίες κοινωνικής παρέμβασης.

Μεταξύ άλλων, επί Μ. Μιχαηλίδη η ΚΟΘ παρουσίασε για πρώτη φορά από την ίδρυσή της το 1950, δισκογραφική δραστηριότητα και, μάλιστα, με ξένες εταιρείες, που έτυχαν παγκόσμιας αναγνώρισης. Είναι τα cd «Impressions for saxophone and orchestra» (NAXOS) με τον Θεόδωρο Κερκέζο, με έργα Θεοδωράκη, Σκαλκώτα, Αντωνίου, Αλεξιάδη, Τενίδη, Χατζιδάκι (υποψήφιο για δύο GRAMMY), «Νίκος Σκαλκώτας» (BIS), «Ildebrando Pizzetti» (NAXOS). Μέσα στο 2011 θα κυκλοφορήσουν τα cd «Aldo Ciccolini σε έργα L.v. Beethoven (ΕΜΙ CLASSICS), το «Χαμόγελο της Τζοκόντας» του Μάνου Χατζιδάκι και «Sweet Suite» (μουσική ταινιών του Μ. Χατζιδάκι, ενορχηστρωμένη από τον Νίκο Κυπουργό) και Κινηματογραφική Σουίτα για Ορχήστρα Εγχόρδων του Νίκου Κυπουργού. Για το διάστημα 2011-2013 σχεδιάζονται τρεις διεθνείς δισκογραφικές παραγωγές με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Εδωσε συναυλίες σε Πεκίνο, Πράγα, Φλωρεντία, Πιστόια, Βερολίνο, έκανε 104 εκτελέσεις ελληνικών έργων, εκ των οποίων τα οκτώ σε α’ παγκόσμια εκτέλεση και έδωσε 27 συναυλίες σε πόλεις της περιφέρειας.

Συνόδευσε για πρώτη φορά προβολές βωβού κινηματογράφου.

Συνεργάστηκε με τους Πλάθιντο Ντομίνγο, Χοσέ Καρέρας, Αλντο Τσικολίνι, Ιβο Πογκορέλιτς, Πολ Μπάντουρα Σκόντα, Μίσα Μάισκι, Τζουν Αντερσον, Τσέριλ Στάντερ, Σαλβατόρε Ακάρντο, Λαρς Βοτ, Βάσιλ Σάι, Μαξίμ Σοστακόβιτς, Ρούντολφ Βαρσάι, Νατάλια Γκούντμαν, αλλά και Ιαν Γκίλαν, Αλάνα Μάιλς, Κι Μαρτσέλο και Ντι Ντι Μπριτζγουότερ. Για πρώτη φορά από την ίδρυσή της, η ΚΟΘ απέκτησε τη δική της στέγη, στον πρώην κινηματογράφο «Παλλάς».

  • Σ.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ, Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: