ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ: Εκχώρηση της ΕΛΣ εν λευκώ;

«Τα τελευταία χρόνια το προσωπικό της πολύπαθης Εθνικής Λυρικής Σκηνής ζει ένα πραγματικό θέατρο του παραλόγου» τονίζεται σε χτεσινή ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων της ΕΛΣ (Σύλλογος Χορευτών, Σωματείο Τραγουδιστών μελοδράματος, Ενωση διοικητικών υπαλλήλων, Σωματείο τεχνικού-βοηθητικού και λοιπού προσωπικού, Σωματείο συντελεστών εργαζομένων).

«Διορισμένοι από το υπουργείο Πολιτισμού πρόεδροι, διάφοροι φωστήρες «της επιχειρηματικότητας», «του Marketing» κλπ. , «ειδήμονες» που η πρώτη τους επαφή με τον χώρο του λυρικού θεάτρου είναι η μέρα του διορισμού τους, έρχονται και πειραματίζονται στην πλάτη της ΕΛΣ και του προσωπικού της», αναφέρεται. «Μετά τον βιομήχανο κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλο (που διορίστηκε από το ΥΠΠΟ όταν υπουργός ήταν ο πρώην πρωθυπουργός) ο οποίος φεύγοντας άφησε την ΕΛΣ με ένα τεράστιο έλλειμμα (15-16 εκατομμυρίων ευρώ), εσχάτως ανέλαβε ο ειδήμων του marketing κ. Νίκος Μουρκογιάννης (διορισμένος από τον νυν υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο). Ο κ. Μουρκογιάννης αναλαμβάνοντας, μίλησε για εξυγίανση του οργανισμού, για μείωση του κόστους, για μετακομίσεις των γραφείων, για κατάργηση των διπλών συμβάσεων, για ισονομία κλπ.

Τι έκανε για την εξυγίανση του οργανισμού; Διαπραγματεύτηκε σοβαρά με τους πιστωτές της ΕΛΣ ; ΟΧΙ. Γιατί αν διαπραγματευόταν δεν θα υπήρχαν διαταγές πληρωμής και η ΕΛΣ δεν θα ήταν στις λίστες του Τειρεσία, δεν θα υπήρχαν αιτήσεις για κατάσχεση των επιχορηγήσεων και των χρηματικών διαθεσίμων, δεν θα υπήρχαν αγωγές που αξιώνουν τα χρήματά τους. Τι έκανε για την μείωση του κόστους; Εκτός του ότι έκλεισε το θέατρο «Ακροπόλ», ΤΙΠΟΤΕ άλλο. Τι έκανε με τις μετακομίσεις των γραφείων, για κατάργηση των διπλών συμβάσεων, την ισονομία; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Μοίρασε αφειδώς τίτλους και αυξήσεις, θέσπισε διπλές συμβάσεις, κρατάει επιλεκτικά κάποιους υπαλλήλους ορισμένου χρόνου, μοιράζει επιλεκτικά υπερωρίες και μεγάλες προκαταβολές, την ώρα που η κυβέρνηση έχει ψαλιδίσει τις αποδοχές του υπολοίπου προσωπικού πάνω από 30% το τελευταίο οκτάμηνο. Ο υπουργός Πολιτισμού κ. Γερουλάνος τα γνωρίζει όλα αυτά; Τα εγκρίνει; `Η απλά έχει «εκχωρήσει» την ΕΛΣ εν λευκώ στον «έχοντα αυτοκρατορική συμπεριφορά» εκλεκτό του;».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: